דלג לתוכן הראשי
כללי

איך מתבצעת מכירת כלי כסף ישנים בישראל?

מאת מערכת טוב לדעת22 באוקטובר 20253 דק' קריאה

הכול התחיל כשסבא שלי נפטר והשאיר לנו דירה מלאה בפריטים עתיקים, חפצי נוי מיוחדים, מסמכים ישנים ובעיקר - ארון שלם עם כלי כסף ישנים. חלקם עוד עם סימנים של חריטה ביידיש, אחרים עם סמל המדינה, ואפילו כמה חתומים עם ראשי תיבות של שמות מהעליות הראשונות.

האמת? לא ידעתי בכלל מה יש לי ביד. היו שם מגשים, גביעים, כוסיות קידוש, פמוטים, כלי הגשה - דברים מהממים, אבל לא באמת היה לי שימוש בהם. מצד אחד, לא רציתי לזרוק כלום, כי זה חלק מההיסטוריה של המשפחה שלי. מצד שני, זה תפס מקום, התלכלך, והיה לי ברור שיש ערך מאחורי כל הפריטים האלה - פשוט לא ידעתי מהו.

החיפוש אחר מישהו אמין שיידע להעריך

ניסיתי לחפש באינטרנט מידע על סוגי כלי כסף, מחירים, ערכים היסטוריים - אבל נתקלתי בהרבה בלבול. המון אתרים הציעו "לקנות במחיר גבוה" או "להעריך חינם", אבל לא הרגשתי בנוח לשלוח תמונות של דברים אישיים למי שאני לא מכיר, ועוד פחות מזה - להכניס מישהו הביתה בלי לדעת מי עומד מאחורי האתר.

בשלב הזה, המליצו לי לבדוק שירות בשם אוצרות מהבית. נכנסתי לאתר והדבר הראשון שבלט לי זה הגישה שלהם. לא רק שהם הסבירו בפירוט איך כל תהליך ההערכה מתבצע, אלא שהדגש היה על יחס אישי, שקיפות מוחלטת, ואפילו התחייבות להערכה בחינם וללא התחייבות. כבר שם, הבנתי שזה המקום שאני מחפש.

הביקור של רן שינה את כל הגישה שלי

כשהגעתי לקבוע פגישה, קיבלתי מענה ישיר מרן סגל, הבעלים של אוצרות מהבית. רן הגיע אליי תוך ימים ספורים, ויחד עברנו על כל פריט ופריט. מהר מאוד הבנתי שלא מדובר רק בסוחר - אלא באיש שמבין כל כך לעומק את הערך ההיסטורי והרגשי של הדברים.

רן הסביר לי מה זה כל סימון על הכלי, מה מקורו, האם מדובר בכסף טהור או בציפוי בלבד, ולמה דווקא כלים מסוימים נחשבים לנדירים. בכל שלב, הוא נתן לי להחליט אם אני מעוניין למכור, לשמור או להעביר הלאה.

קיבלתי הצעה הוגנת - בלי לחץ

אחד הדברים הכי מרגיעים בתהליך היה התחושה שאני בשליטה. רן לא ניסה לשכנע, לא דחף למכירה, אלא פשוט פרש בפניי את כל המידע - ואני בחרתי. כשסיימנו את הסקירה, הוא הציע לי סכום לרכישה של כלים שבחרתי למכור, והסביר בדיוק איך הוא הגיע אליו.

בדיוק בגלל זה בחרתי לבצע דרכו את מכירת כלי כסף הישנים שקיבלתי בירושה - כי זה נעשה בכבוד, ביושרה, ובאמת מתוך כוונה לשמר את ההיסטוריה ולא רק "לעשות עסקה".

מה קרה לכלים אחרי שמכרתי?

רן סיפר לי שהוא משתף פעולה עם אספנים, מוזיאונים, גלריות וגם עם לקוחות פרטיים שרוכשים פריטים לעיצוב הבית או לשימור תרבותי. חלק מהכלים שלי עברו לבית כנסת בדרום הארץ, חלקם נמכרו לאספן יהודי מצרפת, והיו גם כמה שהוצגו בתערוכה מקומית של יודאיקה.

הידיעה שהכלים האלו ממשיכים לחיות - ושמישהו מעריך את הסיפור שלהם - נתנה לי תחושת סיפוק עמוקה. לא סתם "מכרתי חפצים", אלא תרמתי למעגל של שימור תרבותי, בדיוק כפי שרן בעצמו מאמין בו.

תהליך שהוא הרבה מעבר לרכישה

כל שלב בתהליך עם אוצרות מהבית היה אנושי, מקצועי ומכבד. הרגשתי שיש לי עם מי לדבר, שמקשיבים לי, ושאני לא עוד מספר ברשימת לקוחות. אפילו שבוע אחרי המכירה, רן התקשר לבדוק אם יש עוד משהו שיכול לעזור בו.

הוא הזמין אותי לשמור איתו על קשר, ואם יום אחד אמצא עוד פריטים - לדעת שיש לי למי לפנות. וזה בדיוק מה שאני מתכוון לעשות.

למה לבחור באוצרות מהבית?

אם גם אתם ירשתם פריטים ישנים, מצאתם תכולת דירה שאתם לא יודעים מה לעשות איתה, או שיש לכם אוסף ששוכב שנים בארון - אני ממליץ מכל הלב לבדוק מול אוצרות מהבית. לא משנה אם אתם רוצים למכור, להעריך או רק להבין מה יש לכם - זה המקום להתחיל בו.

רן סגל לא רק מבין בפריטים - הוא מבין באנשים, וזה מה שעושה את כל ההבדל.

תהליך שהוא הרבה מעבר לרכישה

שתפו:

פורסם ב־22 באוקטובר 2025

כתבות נוספות שיעניינו אותך