פירוק שותפות במקרקעין

הליך פירוק שיתוף במקרקעין הוא הליך פשוט יחסית שבמסגרתו מי שמחזיקים בנכס נדל"ני כלשהו במשותף זכאי להביא לפירוק השותפות, לרוב הליך פירוק שותפות במקרקעין נעשה במסגרת סכסוכים עסקיים, אולם הוא מתרחש לעיתים קרובות יחסית גם בהליכי גירושין.

 

אז מהו הליך הפירוק וכיצד הוא מתנהל?

במסגרת הליך פירוק שיתוף מבוטלת הבעלות המשותפת על נכס שבו מחזיקים שני גורמים או יותר, מדינת ישראל מקנה בחוק לכל שותף את הזכות לדרוש הליך פירוק שיתוף וניתן לבצע את התהליך בפועל במספר דרכים.

דרך אחת היא שהשותף שייזום את פירוק השיתוף ימכור את חלקו בנכס בתמורה לסכום מוסכם לשותף אחר או לשאר השותפים בחלוקה שווה, השותף גם יכול למכור את החלק שלו לגורם חיצוני, בתנאי שהסכם השותפות מתיר זאת.

דרך אחרת היא שהיוזם ירכוש את החלק של השותפים האחרים ודרך שלישית היא בכלל להוציא את הנכס למכירה חיצונית כאשר סכום המכירה יתחלק בשותפים בהתאם לאחוזי הבעלות שלהם בנכס.

המצב מסתבך כאשר השותפים לא מצליחים להגיע להסכמות בנוגע לצורת פירוק השיתוף, במקרה כזה לרוב הצדדים יפנו לבוררות או לבית המשפט כדי שיפסוק בנושא.

בית המשפט מנהל את התהליך מנקודת מבט ששואפת למקסם את הרווחים של כל הצדדים ששותפים בנכס, הוא יכול להורות על האופן שבו פירוק השותפות יתבצע תוך כדי צמצום הפגיעה בבעלים האחרים בנכס עד כמה שניתן.

כמו כן, במקרים שבו בית המשפט מזהה שהשותף שדורש את פירוק השותפות פועל ממניעים שאינם כשרים, מתוך כוונות נקם וזדון, הוא רשאי למנוע את הפירוק של השותפות על הוצאת צו מניעה, באופן זה בית המשפט נותן סעד לשותפים האחרים שנאלצים להתמודד עם מי שרוצה לפגוע בהם ובזכויות שלהם.

משפחה מחולקת

 

פירוק שיתוף וגירושין

המצב מסתבך כאשר הבקשה לפירוק השיתוף מתקבלת במסגרת סכסוך גירושין, במצב כזה שבו האינטרסים הכלכליים הקרים לוקחים חלק פחות משמעותי בהליך בית המשפט לוקח לעצמו עצמאות גדולה יותר בכל הנוגע לניהול התהליך.

בית המשפט בוחן שיקולים רחבים יותר ביחס להליך עסקי רגיל, הוא בוחן את השפעת פירוק השותפות על הילדים של הזוג וכן את המסוגלות הכלכלית של שני הצדדים למצוא דיור חלופי במקרה של פירוק השותפות ומכירת הנכס לאחד הצדדים או לגורם חיצוני אחר.

בית המשפט פועל במסגרת סכסוכים אלה כדי לצמצם ככל האפשר את השפעת הגירושין על הילדים של הזוג המתגרש, כדי שהגירושין ישפיעו על החיים שלהם בצורה הכי מינימלית שאפשר.

פירוק שותפות במקרקעין הוא פיתרון טוב לשותפים שלא מצליחים להסתדר, פירוק השותפות במסגרת הסכם בין הצדדים נחשב להכי טוב, שכן השפעתו של השופט יוצאת מהמשוואה, אולם בחלק מהמקרים לא ניתן להגיע להסכמות ובמקרים שכאלה מומלץ להשתמש בשירותיו של עורך דין מוביל בתחום המקרקעין לניהול ההליך.

תוכן עניינים
מצאתם את מה שחיפשתם ? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
טינטון
עריכת דין
3 גורמים שיכולים לגרום לטינטון באוזן

אנשים הסובלים מבעיות רפואיות שונות, יכולים לממש את זכויותיהם באמצעות הגשת תביעות נזיקין כנגד מספר גורמים, כמו המוסד לביטוח לאומי וחברות הביטוח ולקבל פיצויים בהתאם. אחת מהבעיות הרפואיות המטרידות והנפוצות

הורות משותפת
עריכת דין
כיצד ניגש להסכם הורות משותפת?

אם אתם רוצים לדעת כיצד לחתום על הסכם הורות משותפת – הגעתם למקום הנכון! במאמר זה נסביר את כל השלבים והדברים שצריך לקחת בחשבון לפני שמגיעים לכתוב הסכם הורות משותפת.

עורך דין ביטוח לאומי מי צריך אחד ומדוע?
עריכת דין
עורך דין ביטוח לאומי מי צריך אחד ומדוע?

ברגעים קשים כמו תאונות דרכים, תאונות עבודה, מגבלות פיזיות שונות הנובעות ממחלות סבוכות ועוד, יש צורך להגיש תביעה נגד הביטוח הלאומי. קביעותיו של הביטוח הלאומי יקבעו את מידת התמיכה של

מעשים מגונים לפי החוק
עריכת דין
מה זה מעשים מגונים לפי החוק?

החוק מגדיר מעשה מגונה כמעשה שנועד לשם גירוי, ביזוי או סיפוק מיני, שנעשה ללא הסכמה בוגרת של אחד הצדדים. העונש על עבירה של ביצוע מעשים מגונים יכול להגיע למאסר של

מאזניים
עריכת דין
מתי ניתן לקבל ייפוי כוח מתמשך?

ייפוי כוח מתמשך מאפשר לכל אדם בגיר לקבוע על ידי מי וכיצד יטופלו ענייניו בעתיד כאשר הוא כבר לא יוכל לטפל בענייניו בעצמו. על מנת שהייפוי כוח ייכנס לתוקף עקב

שופט מרכזי
עריכת דין
מתי תצטרכו נוטריון אמריקאי?

תרגום נוטריוני נועד לספק תוקף משפטי למסמכים המועברים משפת מקור אל שפת יעד. התרגום הנוטריוני משמש כמסמך תקף בפני עצמו ורק נוטריון בעל רישיון מורשה להפיקו.  תרגומים נוטריוניים נחלקים לכאלה